8. syyskuuta 2012

"Kolme sokeaa hiirtä niin vikkelää"




Oijj tunnen itseni nyt niin ATK:n ihmelapseksi, sain ton mun ulkoasuongelman hoidettua sitä uutta banneria lukuunottamatta. Sen haluun säästää huomiseks, jos vaikka saisin tuoreita kivoja kuvia Hesasta :)

En nyt oikeen tiedä mitä kirjoittais. Hirmuinen tarve saada tekstiä ruudulle, mutta mitään ei tuu mieleen. Kaappia en oo vielä ehtinyt alkaa siivoomaan, joten sitä elämäni tavarat -juttua en voi nyt tehdä, sama juttu yhen toisenkin jutun kanssa. Siksipä mä siis mietin, että voisin vähän kertoilla lisää tuosta meidän draaman produktiosta. Sori, tuutte kuulemaan siitä jatkossakin, ihan kyllästymiseen asti.

Eli siis Martsarissa on perinteikkäästi tapana tehdä vuosittain isompi teatteriesitys, jonka näytökset ovat sitten joskus tammikuun tai helmikuun suunnalla. Mukaan ovat tervetulleet kaikki DT1- ja DT2-kurssit käyneet ja joitain poikkeuksia, esimerkiksi tänä vuonna mukana on myös sellainen ihanuus kuin Venla, joka oli siis viime vuoden Japanissa vaihdossa (joku vois kertoa et miten mä aina vedän puoleeni näitä vaihdossa olleita, varsinkin klaukkalalaisia?) ja on käynyt vain ykköskurssin, mutta pääsi poikkeuksena mukaan oltuaan siellä vaihdossa koulun teatterikerhossa. Jos ei oo draaman peruskursseja käytynä, niin ei hätää: mukaan mahtuu myös lavastajia, puvustajia ja tekniikkaa.

Proggis pohjautuu ainakin mun tietääkseni lähes aina johonkin valmiiseen, aika tunnettuunkin tekstiin. Viime vuonna oli Peter Pan, sitä edeltävänä Harry Potter. Tänä vuonna me saatiin hommaksi lukea Agatha Christien novelli Kolme sokeaa hiirtä (jotkut tuntee ehkä paremmin nimellä Hiirenloukku), joka siis kertoo lumimyrskyn vuoksi eristyksiin joutuneen hotellin sisällä tapahtuvista murhista. Koska Agatha Christien kuolemasta ei ole vielä kulunut 70 vuotta, me joudutaan muokkaamaan tekstiä aika reippaasti tekijänoikeuslain vuoksi. En valita. Meidän versio on paljon parempi. Pariskunta alkaa pitämään hotellia vaimon isältä perityssä talossa. Enempää en ainakaan vielä kerro. Tulkaa katsomaan sitten tammikuussa.

Koko näytelmä tehdään impron pohjalta, eikä meillä oo siis missään vaiheessa käsikirjoitusta. Roolit jaetaan vasta joskus marraskuussa tai lokakuussa, siihen saakka improillaan erilaisia rooleja. Sen verran ollaan jo päätetty, että tiedetään millaisia vieraita siellä meidän hotellissamme asustaa ja keitä tarinan aikana murhataan. Murhan selvittelijöistäkin on jo hieman selvillä.

Nyt sitten ainakin tiedätte, että mikä ihme tää proggis on josta koko ajan höpötän ja kälätän. Ehkä mä myöhemmin kerron vähän noista tarinan hahmoista. Ehkä. Nyt mä rupeen viettää laatuaikaa mun lihapullien alias kuikujen alias marsujen kanssa. Ne haluu kipeesti häkin puhtaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti