21. joulukuuta 2014

21. luukku: Kolme yötä jouluun on



Kolme yötä. Siinä on jotain taikaa. Silloin aikanaan, kun meilläkin vielä toimivat VHS-kasetit, katsoin aina jouluisin yhtä ja samaa videota uudelleen ja uudelleen. Videossa lapsiryhmä näytteli ja lauloi tuttuja lastenlauluja sanojen rullatessa laula mukana -tyylillä ruudun alaosassa. Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen kun näin silmät tonttusen... En varmaan koskaan unohda sanoja. Tästä alkaa mun joulurauhani.

Käytiin tänään isän lapsuudenmaisemissa kuusta hakemassa. Yleensä kuusimetsä on pitkä ja vaikea prosessi: jokaisella on omat mielipiteensä ja jokaiselle kuuselle löytyy vastustaja, kunnes metsässä on rämmitty niin kauan, ettei pieni toispuoleisuus tai keskivartalolihavuus aiheuta ylitsepääsemätöntä marinaa.

Tänään jätimme äidin kotiin ja metsälle lähtivät vain minä ja pojat. Lunta tuiskutti ja maa sai valkoisen hunnun, metsässä oli kaunista eivätkä jalat uponneet pohjetta myöten hankeen. Ehkä vartin rämmittyämme löysimme jo oikein sopivan kuusikandidaatin, mutta vilkaisimme vielä hetken ympärillemme ennen kuusellemme paluuta. Metsään ja ulos 40 minuutissa. Ennätys! Nyt on kuusi sulamassa, huomenna tai viimeistään ylihuomenna se kannetaan paikalleen.


Ihanaa ja suloista joulunaikaa! 

2 kommenttia:

  1. Moikka! Kiva blogi sulla :) Ootko tehnyt bannerin itse? Voitko tehdä mulle samalla fontilla yhen tekstin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Itse olen juu tehnyt, laita vaikka sähköpostilla teksti niin voin tehdä :) // k_atja@hotmail.fi

      Poista