4. joulukuuta 2014

4. luukku: Pitkän odotuksen helpotukseksi



Rakastan kirjoja ja lukemista. Suomeksi, englanniksi, ihan sama. Yleensä fantasiaa tai scifiä, klassikkoja tai dekkareita, silloin tällöin jotain muutakin. Päiviä laskiessa joulun odotus tuntuu pitkältä, mutta lukeminen helpottaa; ei ole mitään ihanampaa kuin käpertyä vilttiin hyvän kirjan kanssa ja unohtua siihen tunneiksi.

Nämä kirjat lukisin joulua odottaessa, jos vain valmennuskurssiin valmistautumiseltani ehtisin. Ei siksi, että ne kovin jouluisia olisivat, vaan siksi, että ne ovat yksinkertaisesti niin hyviä / lupaavia.

KAIKKI VIIMEISET SANAT
by John Green
(C)

Muistatte kai kesän menestyselokuvan Tähtiin kirjoitettu virhe? Luin kirjaversion (eli siis sen oikean ja alkuperäisen) talvella suomeksi ja ostin englanninkielisen pokkarin New Yorkista. Se kirja oli parhautta. Jotain ihan erilaista kuin mihin olin tottunut, ja vaikken syöpäpotilas olekaan, niin Hazel katsoi maailmaa aivan samaan tapaan kuin minäkin. Kaikki viimeiset sanat on viimeaikoina ilmestynyt, kauan odotettu suomennos saman kirjailijan esikoisteoksesta Looking for Alaska. Niin niin niin haluaisin jo saada tämän käsiini! (joulupukki, kuuletko minut?)


ÄÄRETÖN MERI / 5. AALTO 
by Rick Yancey
(C)

Tänä kesänä löysin aarteen. Kävelin kirjastoon, ja siellä se odotti mua paraatipaikalla. 5. aalto. Kirja on trilogian ensimmäinen, ja voisin lukea sen uudelleen milloin vain. Sarja kertoo 16-vuotiaasta Cassiesta, joka elää alienien valtaamassa maailmassa ja yrittää löytää pikkuveljensä. Alienien saapuminen on lakaissut ihmiskunnan lähes sukupuuttoon, tervetuloa maailmaan täällä pärjätä saa omillaan. Enempää en kerro. Koska kirjan paras osa on se, että asiat selviävät pikkuhiljaa. Kakkososa Ääretön meri ilmestyy suomeksi tammikuussa, joten aivan vielä en sitä pääse lukemaan vaikka kovasti haluaisinkin. Mutta pian. Toivottavasti. Taskuissani polttelee Suomalaisen lahjakortti, jota yritän säästellä tähän tarkoitukseen.

Jos innostuit sarjasta, niin tuskin maltat odottaa tammikuuta 2016. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, saa Viides aalto silloin ensi-iltansa.


PAIKKA VAPAANA
by J.K. Rowling
(C)

Entinen rehtorini kävi ylioppilasjuhlissani ja toi mukanaan J.K. Rowlingin kirjan Paikka vapaana. Siellä se nyt odottaa hyllyssä lukijaansa. Aivan vielä ei ole tullut sopivaa hetkeä aloittaa kyseistä kirjaa; lukemistahtini on ollut melko hidasta viimeisen vuoden, ja kirjaston kirjat ovat menneet etusijalle, samoin muutama kirjasarjan päätösosa (eilen sain päätökseensä Varjojen kaupungit -sarjan viimeisen kirjan, yli 700-sivuisen City of Heavenly Fire'n. kauan siihen meni, mutta suosittelen!). Ellei mitään yllättävää tapahdu, on tämä seuraavana vuorossa Siri Kolun Pelko ihmisessä -kirjan jälkeen. En malta odottaa nähdä, mitä Rowling on saanut Potterien jälkeen aikaiseksi!

2 kommenttia: