9. joulukuuta 2014

9. luukku: DIY kuusenkoriste

Vuosi sitten puursin kuvisdiplomini parissa. Osana sitä tein origamikurkia: maalasin aivan tuiki tavallista kopiopaperia ja opettelin taittelemaan paperin kurjiksi. Saatuani diplomityön valmiiksi, katseeni kiinnittyi aina lentäviin kurkiorigameihin, sen verran kauniita ne olivat. Sen jälkeen olen keksinyt tekosyitä tehdä kurkia aina tilaisuuden tullen. Miltäköhän ne näyttäisivät kuusen oksilla?


DIY KURKIKORISTEET

Tarvitset vain tavallista paperia, vesivärit, siveltimen, sakset ja narua/lankaa, sekä hieman kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä! :)

Aloita maalaamalla kuoseja paperille. Ole luova, vain taivas on rajana! Raitoja, palloja, kiekuroita, vaikka kissoja jos niin haluat. Riittää, että maalaat vain yhden puolen, mutta suosittelen maalaamaan myös paperin toisen puolen. Lähes poikkeuksetta joku taitos menee nimittäin hieman vinoon, ja silloin riskinä on paperin nurjan puolen irvistäminen jostain välistä. Tämä ei ole ongelma, jos nurja puoli ei erotu kirkkaan valkoisena värien keskeltä. Varo käyttämästä liikaa vettä, ruttuun mennyttä paperia on paljon vaikeampi käsitellä... Vaihtoehtoisesti voit kokeilla käyttää lahjapaperia tai printata kuosin netistä, mahdollista on tietenkin myös kuviopaperin käyttäminen. Halutessasi voit panostaa hankkimalla origamipaperia, jolla taitoksista tulee lähes poikkeuksetta siistimmät, mutta tavallinen paperi riittää mainiosti. Voit myös kokeilla käyttää vesivärien sijaan vaikka puuvärejä tai pastelliliituja, mitä vain!




Leikkaa
(kuivuneista) maalaamistasi papereista neliöitä. A4-kokoisesta paperista tehty suurin mahdollinen neliö on mielestäni sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen, mutta kokeilin myös A5-kokoista neliötä. Sekään ei vielä mikään lilliputti ollut, mutta siitä pienempiä en tässä tilanteessa tekisi. 

Taittele neliöt kurjiksi:



Tässä vaiheessa kurkiesi tulisi näyttää kutakuinkin tältä:


Puhkaise kurkien selkään reiät ripustusnaruja varten. Ajattelin aluksi käyttää rei'itintä, mutta huomasin ajatuksen aika utopistiseksi... Saksilla sain aikaa oikein sopivat reiät. Pujota sopivan pituisiksi leikatut langat rei'istä ja sido ne lenkeiksi.


Helpot, kauniit ja persoonalliset kuusenkoristeesi ovat nyt valmiita!

2 kommenttia: